Zimthäschen
Zimthäschen! Zu Ostern hat die klassische Zimtschnecke mal Pause - es ist Zeit für Zimthäschen. 12 Häschen bekommt man aus dem Teig heraus. Das ist natürlich viel zu wenig! Darum hab ich diese Leckerei heute gleich zwei Mal gebacken.
Für 12 Zimthäschen braucht ihr: 630g Mehl, 100g Zucker, 10g Salz, 1 Würfel Germ,250ml lauwarme Milch, 1 Ei und 100g ganz weiche Butter. Außerdem braucht ihr für die Fülle nochmals 100g zimmerwarme Butter, 90g Zucker und 10g Zimt.
🇬🇧 recipe for 12 cinnamon bunnies
Ingredients: 630g flour, 100g sugar, 10g salt, 1 dice fresh yeast, 250ml lukewarm milk, 1 egg, 100g soft butter. For the filling you also need 100g soft butter, 90 g sugar and 10g cinnamon.
Recipe: For the dough mix the flour, the sugar and the yeast. Then add milk, egg and butter and knead into a soft dough. Let the dough sit for half an hour, covered at a warm place. Meanwhile mix cinnamon and sugar. Now cut the dough into 12 pieces and form a ball. Roll out each piece, brush them with butter and sprinkle sugar and cinnamon on it. Roll up the dough and form a bunny (the instructions for this step you can find below). Put the bunnies on a baking sheet with baking paper, sprinkle it with a whipped egg and bake the bunnies at 170 degrees for 20-25 minutes.
